Crida a obrir les escoles l’1-O. Manifest MUCE.

Us presentem dos documents relacionats amb l’1-O: el Manifest del MUCE i el resum de la roda de premsa de la Crida “Vine a obrir la teva escola”

MUCE manifest referèndum

Entitats del sector educatiu han fet una crida aquest dimecres a què la ciutadania col·labori per obrir les escoles pel referèndum de l’1-O. Amb el lema “vine a obrir la teva escola”, han llançat la web escolesobertes.eu perquè la comunitat educativa i veïnal es s’hi apunti i es distribueixi per garantir que diumenge es puguin obrir tots els punts de votació.

L’encarregat de posar paraules a aquesta crida ha estat Josep Maria Cervelló, portaveu del que han anomenat ‘Projecte Escoles Obertes’, a la seu d’Òmnium Cultural. L’acció compta amb el suport de sindicats educatius com USTEC o UGT, associacions de pares i mares, moviments de renovació pedagògica, entitats de lleure educatiu, UNESCO Catalunya o el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

“No ens podem quedar immòbils davant les amenaces, la nostra tasca no és precintar, sinó ensenyar“, ha afirmat Cervelló. Les mobilitzacions i protestes en els centres estan previstes per al diumenge, tot i que des de la plataforma no es descarta que algunes comunitats locals decideixin avançar-les al divendres, que és quan la Fiscalia ha ordenat el precintament dels punts de votació. Ells proposen “organitzar, escola a escola, cues de gent perquè tothom pugui votar”.

“Davant d’una Fiscalia que vol impedir que obrin els centres, cridem a mobilitzar-se de manera pacífica i festiva davant dels col·legis per garantir que puguin fer-ho“, ha afirmat el portaveu. Ha insistit així mateix que no buscaran el conflicte amb la policia en cas que tractin d’impedir les seves concentracions.

A l’acte hi ha assistit també la directora general de Secundària d’Ensenyament, Rosa Artigal, encara que en qualitat de convidada, segons fonts de la conselleria.

Deixa un comentari

Entitats de les quals formem part

Si creus que amb la renovació pedagògica millorem l’educació; associa’t amb nosaltres!

Dona't d'alta al nostre butlletí de notícies i t'enviarem les novetats de l'Associació.

Cisterna, 39, baixos dreta
08221 Terrassa
am.alexandre.gali@gmail.com
Tel: 650301532