17a Setmana de l’Ensenyament

L’entorn periurbà de Terrassa, com en moltes altres ciutats, està format per un mosaic forestal i agrícola, creuat per una xarxa densa de torrents i de rieres que conserven encara bona part de la riquesa natural i paisatgística, on hi ha activitat econòmica centrada en les masies i en la producció agropecuària, que reclama l’atenció ciutadana.

Aquest territori també esdevé un espai per a l’oci, l’esport i el contacte amb la natura.

El Projecte de l’Anella Verda de Terrassa

Programa d’Actes

Dimecres, dia 8 de maig de 2013

A 2/4 de 7 de la tarda a la Nova Jazz Cava de Terrassa. Passatge de Tete Montoliu, 24.Inauguració de la XVII Setmana de l’Ensenyament a càrrec de les autoritats locals.
Conferència a càrrec de Joandomènec Ros, ecòleg, catedràtic de la UB i vicepresident de l’IEC, sobre el tema EDUCACIÓ I PROBLEMÀTICA AMBIENTAL. S’entregarà la documentació de la SETMANA a tothom.

Dimarts, dia 14 de maig de 2013

A 2/4 de 7 de la tarda a la Nova Jazz Cava.
Taula rodona sobre el tema Valors educatius de l’entorn periurbà de Terrassa.

Participants: Francesc Bancells, pagès, coordinador territorial de l’Àrea Metropolitana de BCN de la Unió de Pagesos; Jordi Bigues, periodista i ecologista, assessor del programa Lletra Petita de TV3; Josep Germain, geògraf especialitzat en la conservació d’espais naturals i en l’ordenació del territori;el xefArtur Martínez, propietari i cuiner del Restaurant El Capritx, membre del col·lectiu Terrassa Gastronòmica; Gemma Safont, directora del Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs. Moderadora: Teresa Ciurana, presidenta de l’Associació de Mestres Alexandre Gali.

El servei de bar de la Nova Jazz Cava estarà obert.

Divendres (tarda), dissabte i diumenge, dies 24, 25 i 26 de maig de 2013

VOLS VENIR A VITÒRIA-GASTEIZ? (European Green Capital 2012)

L’any passat la ciutat de Vitòria-Gasteiz fou la Capital Verda Europea, guardó instituït per la Comissió Europea per tal de reconèixer les ciutats que millor s’ocupen del medi ambient i de l’entorn vital dels seus habitants. La seva Anella Verda està constituïda per un conjunt enllaçat de parcs periurbans. El cercle està gairebé tancat després d’un parell de dècades de feina tossuda.L’esplèndid Parc de Vallparadís de Terrassa també va necessitar el seu temps. Podrem aprendre molt, tant de les tasques de recuperació com dels usos que la ciutadania en fa, especialment en el vessant educatiu.

Les persones interessades a participar en aquest viatge, cal que facilitin el seu nom i cognom, telèfon i/o correu electrònic a l’Associació de Mestres Alexandre Galí, el més aviat possible; en tot cas fins el dia 10 de maig. (Carrer Sant Isidre, 29, dimarts i dijous, de 5 a 8 de la tarda; telèfon 937887948; e-mail:amgali@pangea.org. Us atendrà la Carme Fernández)
Preu: autocar, hotel i pensió completa: 185 €. (Caldrà un nombre mínim d’inscrits.)

Fins a finals de curs i des d’inicis del proper

Fins a finals de curs i un cop iniciat el nou curs escolar 2013-2014, els centres educatius planificaran i desenvoluparan els seus projectes d’aprenentatge serveiAPADRINEM L’ANELLA VERDA, tot preparant l’exposicióde la feina feta i una festa popular. Es duran a terme els tallersd’assessorament que calgui. Aquesta XXVII SETMANA DE L’ENSENYAMENT constitueix el tret de sortida d’un projecte a llarg termini. L’escola pública està ben viva i mira endavant!

Qualsevol moment és bo per afegir-se a aquest projecte d’apadrinament promogut per la Setmana de l’Ensenyament i/o adherir-se al Pla de l’Anella Verda. (http://blogs.terrassa.cat/anellaverda/)

La comissió organitzadora

Objectius

 • Aturar i revertir els procesos de degradació dels espais naturals i agraris de l’entorn.
 • Desenvolupar una nova cultura del territori i del paisatge que potenciï els seus valors.
 • Garantir la funcionalitat dels corredors ecològics evitant la pèrdua de biodiversitat.
 • Recuperar les funcionalitats agrícoles de l’entorn promovent les xarxes de producció i consum responsable.
 • Fomentar un ús social respectuós amb l’entorn que permeti gaudir dels seus valors.

Apadrinem l’Anella Verda de Terrassa

 • Ens afegim i fem nostre un projecte ciutadà.
 • Pensem en una acció continuada en el temps.
 • Tenim en compte les activitats que proposin les entitats.
 • Tenim especial cura d’una part de l’anella que ens ha estat assignada.
 • Elaborem els nostres projectes d’acord amb les necessitats que detectem.
 • I ho fem amb els criteris de l’Aprenentatge Servei.

Organitzen:

Associació de Mestres Alexandre Galí , Regidoria d’Educació, Escoles Públiques d’Educació Infantil i Primària,  Escoles Bressol Públiques, Escoles Municipals d’Educació Especial,Instituts d’Educació Secundària, Serveis Educatius Vallès Occidental II


User Avatar

Marc

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Deixa un comentari

Entitats de les quals formem part

Si creus que amb la renovació pedagògica millorem l’educació; associa’t amb nosaltres!

Dona't d'alta al nostre butlletí de notícies i t'enviarem les novetats de l'Associació.

Cisterna, 39, baixos dreta
08221 Terrassa
am.alexandre.gali@gmail.com
Tel: 650301532