Suport al professorat de l’IES El Palau

La Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, tot assistint a la concentració de suport als professors de l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca d’aquest matí, 1 de maig, vol mostrar la seva plena solidaritat amb els professors encausats i denunciar una vegada més els atacs a l’escola catalana.

Entenem que els professors i professores de l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca van fer el mateix que molts altres docents d’arreu de Catalunya: conversar amb els seus alumnes dels fets ocorregut l’1 d’octubre des del diàleg, el respecte i la responsabilitat educativa. L’acusació d’unes poques famílies de delicte d’odi, s’ha de contrastar adequadament amb el relat dels propis professors, amb el conjunt del claustre, amb el del propi Consell Escolar i, fins i tot, amb l’informe de la inspecció educativa. Existeixen vies administratives a exhaurir abans d’abordar una via judicial que porta a un desajust i irregularitats en el sistema, entrant en dilemes morals i generant autocensura, tant nociva en la nostra praxis del dia a dia.

La FMRPC denuncia aquesta irregular situació. El tractament mediàtic execrable d’alguns mitjans i partits polítics deixa als professors i professores, professionals de l’educació, en definitiva, en un estat d’absoluta indefensió, propera al linxament. Denunciat pel President del Consell Escolar de Catalunya i constatat en les pintades aparegudes recentment en les parets del seu institut. Indefensió agreujada per la inacció del Departament d’Ensenyament segrestat per l’aplicació del 155.

Des de la FMRPC tenim el convenciment que aquesta dinàmica d’acusacions responen a una campanya de difamació i desprestigi de l’escola catalana, que volen provocar injustificadament la desconfiança i el trencament de la convivència a l’escola i la societat catalanes. Aquesta situació motiva una gran indignació entre els docents i en el conjunt de la comunitat educativa. Indignació que els Moviments de Renovació Pedagògica compartim plenament i que ens referma en el compromís de continuar treballant per una escola catalana, democràtica, cohesionadora i crítica, on es pugui parlar de tot. I de participar alhora de tots els actes unitaris en suport dels professors i professores de l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca. #Tots som docents d’ El Palau!!!

comunicat-profes-el-palau-1maig-2018

Entitats de les quals formem part

Si creus que amb la renovació pedagògica millorem l’educació; associa’t amb nosaltres!

Dona't d'alta al nostre butlletí de notícies i t'enviarem les novetats de l'Associació.

Cisterna, 39, baixos dreta
08221 Terrassa
am.alexandre.gali@gmail.com
Tel: 650301532