Hem fet el 1r BioBlitz Vallparadís!!!

Gràcies a tots els que hi heu participat.

L’Associació de Mestres Alexandre Galí amb l’Institut Ègara, amb el CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals) de la UAB, dins del seu projecte de Ciència Ciutadana “Ritme Natura” i el suport de les regidories d’Educació i Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa i de la Diputació de Barcelona ha realitzat aquest matí de dissabte, 20 de novembre, el primer BioBlitz de Terrassa, al Parc de Vallparadís.  

L’objectiu era que lels adults, els infants i els joves participants coneguessin de la mà d’experts els arbres, arbusts, insectes… que conformen el pulmó verd de la ciutat, el Parc de Vallparadís i aportessin dades a la Comunitat Científica sobre l’estat fenològic de les espècies que s’hi observen.

Es va començar l’activitat al Claustre del Castell amb la presentació del “BioBlitz Vallparadís” de la mà d’Antoni Poch, coordinador del projecte, i de “Ritme Natura” per part de Gerard Gaya, representant del CREAF, que va remarcar com és d’important que la ciutadania aporti dades per tal de facilitar l’estudi científic del canvi climàtic i poder estudiar de manera precisa com afecta les diverses espècies. Es van donar instruccions sobre com utilitzar l’app “iNaturalist” que permet compartir les observacions amb la Comunitat Científica. També es va presentar l’alumnat de l’Institut Ègara que va assessorar els participants durant tot el matí sobre l’utilització d’aquest eina informàtica. I, finalment es van presentar els dos experts naturalistes, Àngel Hernández i Antoni Comellas, que van acompanyar i assessorar els participants la llarg de tot el trajecte.

A continuació ens vam acostar a la carpa situada en la confluència entre el Torrent de les Bruixes i el Torrent Monner, els dos trams on es va procedir a fer les observacions. S’hi van repartir unes carpetes amb material per al treball de camp que anàvem a realitzar. A les taules també es disposava de lupes binoculars per poder observar insectes i un extens recull de llibres de consulta. I, per als més menuts, hi havia una taula amb materials naturals per poder fer creacions plàstiques. Finalment, es va obsequiar els assistents amb llibres del Parc de Vallparadís cedits per Espais Verds de l’Ajuntament: “Els arbres del Parc”, “Els Horts del Parc” i “El Parc dels sentits”.

A la primavera es preveu realitzar un segon BioBlitz. 

Si creus que amb la renovació pedagògica millorem l’educació; associa’t amb nosaltres!

Dona't d'alta al nostre butlletí de notícies i t'enviarem les novetats de l'Associació.

Cisterna, 39, baixos dreta
08221 Terrassa
am.alexandre.gali@gmail.com
Tel: 650301532