CURSOS

Els cursos són de 30 hores,  es realitzaran de l'11 al 15 de juliol de 2022 

Inscripcions obertes!

IMPORTANT

Per que s'adjudiqui el curs cal fer amb anterioritat el pagament.

La matemàtica que s’aprèn tocant a l’Etapa de Primària

CURS VIRTUAL amb connexió online diària

 • Formadora:

  Lara Giménez Barragán

 • Nivell:

  Educació Primària.

Un recorregut pel desplegament matemàtic dels infants de Primària des del cicle inicial al cicle superior amb una mirada conjunta i evolutiva. Uns continguts que arriben a través de la manipulació i la comprensió que genera imatges suficients on construir l’abstracció.
... i per sobre dels continguts la capacitat de generar propostes plenes de context que ens permetin observar les quatre dimensions matemàtiques descrites.

CURS PLE

Iniciació al Lindy Hop

CURS SEMIPRESENCIAL

De 9:30 a 14:30h + hores de treball online

 • Formadors:

  Gerard Nevot i Mariona Carreras

 • Nivell:

  Educació Primària i Secundària. 

CURS SEMIPRESENCIAL

De 9:30 a 14:30h + hores de treball online

 Curs adreçat a tota persona interessada en el ball de lindy hop. Aquest, és el ball que s’interpreta mitjanant la música jazz-swing. Al llarg del curs s’oferiran els coneixements teòrics i sobretot pràctics per a l’adquisició d’un nivell de domini que possibiliti la participació a balls socials i l’aplicació d’aquest estil a l’aula.
Per a les persones que ja s’han iniciat en aquest ball s’oferirà diferents possibilitats per a ampliar els coneixements com ara perfeccionament tècnic o canvi de rol, entre d’altres.

Pensant amb les mans (de les construccions, a la fusteria, passant pels Mini Mons i els esquemes d’acció).

 • Formadora:
  Jenny Silvente
 • Nivell:

  Educació Infantil i Primària.

CURS SEMIPRESENCIAL

De 9:30 a 14:30h + hores de treball online

Què vol dir realment jugar a construir? Quins aprenentatges hi ha? Què fa el cervell quan els infants fan amb les mans? Què hi ha més enllà de les construccions i els mini mons? En aquest curs anem a pensar i a jugar anant més enllà del pensament STEAM (ciències, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques) obrint la mirada al joc de construccions, mini mons i la fusteria; reflexionant sobre els esquemes d’acció i la seva relació amb els processos d’aprenentatge de les matemàtiques i les ciències.

Adreçat a Educació infantil (2n cicle) i Educació Primària (1r cicle)

El docent coach. Noves pràctiques educatives a l'aula.

CURS PLE

 • Formador:

   Ivan Aguilera Vegas

 • Nivell:

  Educació Infantil, Primària i Secundària.

El Coaching educatiu esdevé un posicionament, una manera d’acompanyar, que des de l’escolta, la pregunta i el diàleg, busca que les persones trobin per elles mateixes les respostes i accions necessàries per assolir els seus objectius. Aquesta formació té com a finalitat oferir eines i recursos per desenvolupar, tot incorporant principis del coaching educatiu, habilitats i competències emocionals tant dels docents com de l’alumnat.

Ni t’imagines què pots fer amb els llibres!

CURS PLE

 • Formadors:

   Grup de Treball de biblioteques escolars del CRP de Terrassa

 • Nivell:

  Educació Primària i Secundària.

El curs vol portar sobretot als assistents a participar d’una manera activa en totes les experiències presentades, eminentment pràctiques. Les propostes seran diverses, de tots els cicles de primària i, fins i tot, exportables en molts casos, a l'educació secundària (Àlbum il·lustrat, conte, còmic, poesia, llibres de coneixements, animacions lectores..). Es pretén que, a partir de l'experimentació, cada docent pugui adaptar els objectius a la seva realitat escolar (biblioteca en general o biblioteca d’aula) i obtenir un material per a poder treballar d’una manera globalitzada.

Qui cuida els mestres?
Tècniques de relaxació i gestió de l’estrès

 • Formador:
  Carles Guillamon
 • Nivell:
  Internivell

En aquest curs treballarem diferents tècniques que ens permetran, per un costat, aprendre a escoltat i ser conscients del nostre cos i, per l’altre, a relaxar-lo per premetre’ns centrar-nos per fer front a les diferents situacions (sovint tenses i estressants) que ens van sorgint.

NOTA IMPORTANT: els participants hauran de dur roba còmoda i flexible, una tovallola per posar sobre la màrfega, colors o retoladors, una pilota de tennis i un pal més o menys de la seva alçada (pot ser una barra de cortines o un pal d’escombra una mica llarg)

CURS PLE

Exprimim Google Classroom!

CURS VIRTUAL

amb connexió online diària

 • Formador:

  Joaquim Altur San Antonio

 • Nivell:

  Educació Primària, Secundaria i Formació Professional.

Voleu descobrir totes les potencialitats que Google Classroom ofereix? Si ja coneixes i has fet servir Classroom amb el teu alumnat, és el moment d’exprimir el seu potencial.

En aquest curs...
“Faràs coses”. Dissenyarem i elaborarem materials i recursos digitals que podràs incorporar al teu Classroom.
Descobriràs i connectaràs recursos, materials i eines digitals que enriqueixen i s’integren amb Classroom (ens centrarem en les externes a l’entorn Google):
Pròpies de Google: Sites, Jamboard, Google Docs – Sheets - Presentacions, Formularis, Maps...
Externes a Google: Canva, Genially, edit.org, Quizizz, Edpuzzle, Tinywow, Remove.bg, Flaticon, Pixton-edu, Emojipedia, Padlet, Liveworksheets, ja.cat, Corubrics i Classroom, Educaplay, Wonder,

Musicomàtics. Estratègies per a l'aprenentatge conjunt de la música i les matemàtiques.

CURS SEMIPRESENCIAL

De 9:30 a 14:30h + hores de treball online

 • Formadora:

  Manuela Contreras Malvesí

 • Nivell:

  Educació Infantil i Primària.

Musicomàtics és un projecte de plantejament interdisciplinari on la música i les
matemàtiques es fusionen en activitats senzilles i competencials, plantejades en forma de pregunta que cal resoldre a partir de la formulació d’hipòtesis, l’exploració i el joc.
El curs pretén donar una visió global del projecte, fer una reflexió sobre la necessitat d'aquest en relació a l'aprenentatge dels alumnes i compartir, descobrir i crear activitats que es puguin aplicar als diferents cursos d'Educació Infantil (a partir dels 5 anys) i Educació Primària.

Qui vulgui jugar, que aixequi la mà!

CURS SEMIPRESENCIAL

De 9:30 a 14:30h + hores de treball online

 • Formador:
  Miqui Giménez
 • Nivell:

  Educació Primària.

Recursos pràctics i divertits per utilitzar el JOC en diferents contextos educatius: jocs dansats, jocs de tauler, jocs de llançament, de punteria, d’estratègia, individuals i d’equip, cooperatius... jocs per fer colla i bones amistats.

Plastiqueros low cost

Curs amb suplement de material

CURS SEMIPRESENCIAL

De 9:30 a 14:30h + hores de treball online

CURS SEMIPRESENCIAL

De 9:30 a 14:30h + hores de treball online

 • Formador:

  Carles Alcoberro Turu

 • Nivell:

  Educació Infantil i Primària.

El curs constarà de parts teòriques que facilitin una reflexió sobre el fet artístic a les escoles en un moment de canvi metodològic general i sobre el món de l’art i alguns artistes plàstics per treballar a les aules i una part evidentment pràctica on experimentarem amb tècniques i recursos per poder portar a terme l’àrea d’educació artística visual i plàstica

L'aula d'Art: Un espai Multiplur@l.

Curs amb suplement de material

 • Formadora:
  Alba Garcia i Puig
 • Nivell:
  Educació Infantil i Primària

Tens ganes de renovar l’aula d’art?

Aquest curs t’ofereix l’oportunitat d’ampliar la mirada artística des de una vessant multiplural. Partint de l’obra d’artistes femenines contemporànies, s’oferirant diversos recursos artístics, alternant metodologies, manifestacions artístiques, materials, formats i plataformes de difusió. El curs està estructurat amb 5 càpsules artístiques. En cada càpsula es descobrirà una artista, que desencadenara l’exploració de materials i tècniques artístitques amb propostes concretes, per fer-ne difusió d’una manera creativa i innovadora a l’aula, buscant la connecció amb l’alumnat. Durant les sessions hi haurà un feedback amb els docents per poder compartir múltiples idees i recursos artístics aplicables al dia a dia de l’aula. Complementarem el curs amb la documentació de recursos web en xarxa sobre experiències i projectes artístics interdisciplinars. Durant la formació es farà una visita guida a un museu d’art contemporani amb la finalitat d’ampliar la mirada artística.

La cultura popular a les aules

 • Formador:

  Adrià Ortiz Mera

 • Nivell:

  Educació Primària i Secundària.

La Cultura Popular és una eina educativa i transformadora de la societat, amb un potencial únic. En aquest curs, farem un recorregut per diferents projectes educatius, amb especial atenció a l’implementat a l’Institut La Romànica de Barberà del Vallès, que han emprat la cultura popular com a element central, alhora que aprenem la teoria sobre diferents branques de la cultura popular de Catalunya i la posem en pràctica amb el grup-classe.

Tot enfocat a l’aplicació directa pel nostre alumnat i per ser treballat dins l’aula. Es treballarà de forma transversal amb diferents cursos i assignatures (primària i secundària).

Si creus que amb la renovació pedagògica millorem l’educació; associa’t amb nosaltres!

Dona't d'alta al nostre butlletí de notícies i t'enviarem les novetats de l'Associació.

Cisterna, 39, baixos dreta
08221 Terrassa
am.alexandre.gali@gmail.com
Tel: 650301532